Winterladder

De winterladder is een interne wintercompetitie en bestaat alleen uit dubbelwedstrijden. In de periode van oktober tot en met maart wordt de winterladder gespeeld. In deze periode spelen we 2 rondes. We maken een leuke pouleindeling en in oktober starten we met de 1e ronde.

Als deelnemer aan de winterladder maak je zelf afspraken met je tegenstanders uit dezelfde poule om de wedstrijden te plannen. Hierbij maken we gebruik van de app van KNLTB Match. Instructies vind je hieronder. Heb je zin om tijdens de wintermaanden gezellig te tennissen tegen andere leden van de club schrijf dan snel in. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen, ongeacht speelsterkte! Hoe meer mensen er meedoen, hoe leuker het is :-)

We spelen in de volgende categorie├źn:
- Dames dubbel
- Gemengd dubbel
- Heren dubbel

Periode 1: 11 oktober t/m 31 december 2021
Periode 2: 3 januari t/m 1 april 2022

Voor vragen kun je per e-mail contact opnemen via winterladder@ltvmunsel.nl.

De spelregels

- Het is toegestaan om mee te doen aan twee verschillende onderdelen (dames/herendubbel en de mix)
- Je speelt 1 wedstrijd tegen ieder team uit de poule
- Bij winst haal je 3 punten, bij verlies 1 punt (voor de moeite... ;-) )
- Je speelt maximaal twee sets met een maximum speelduur van 60 minuten
- Bij een stand van 6-6 speel je een tie-break (let op: dit is anders dan voorheen)
- Gelijkspel is niet mogelijk, zorg dan voor een winnend punt / winnende game / supertie-break / waar jullie met elkaar blij van worden!
- Speel je wedstrijden! Mocht jij of je maatje niet kunnen, probeer dan een vervanger te regelen (liefst van vergelijkbaar niveau). Het is ontzettend vervelend als een wedstrijd in een poule niet gespeeld wordt
- Er wordt gespeeld met eigen ballen

Hoe werkt de app?

- De voorgestelde planning ontvang je rechtstreeks vanuit de app. Mocht je niet kunnen, kun je middels de chatfunctie in de app kijken naar een nieuwe datum, samen met je tegenstanders
- Uitslagen voer je in via de app en worden automatisch verwerkt
- De app is beschikbaar voor zowel iOS (iPhone) als voor Google Play (Android)

Ja, ik wil me aanmelden! Hoe doe ik dat?

1) Installeer de app en open deze. Onderstaand scherm verschijnt in beeld, kies twee keer voor de optie Volgende (rood gemarkeerd in onderstaande afbeelding)

2) Onderstaand scherm verschijnt in beeld. Kies voor de optie Account aanmaken (rood gemarkeerd in onderstaande afbeelding). Heb je nog een account door eerdere deelname? Dan kun je hier opnieuw gebruik van maken.
BELANGRIJK: om in te schrijven voor een competitie dienen jij en je dubbelpartner een account te hebben geregistreerd in de app!

3) Een account aanmaken is eenvoudig. Doorloop de stappen, zoals het doorgeven van je e-mailadres, wachtwoord en wat basisinformatie.

4) Eenmaal aangemeld in de app kies je vanuit het startscherm voor Interne clubcompetities (rood gemarkeerd in onderstaande afbeelding)

5) Selecteer het juiste onderdeel

6) Kies in onderstaand scherm voor Doe mee (de groene knop)

7) Zoek je partner op en selecteer deze

8) Klik op Bevestig. De aanmelding is voltooid (jouw partner is automatisch ook aangemeld).