Trainer

Mijn naam is Hans Hendrickx, ben getrouwd met Marion en wij hebben 2 zonen, Max en Sam. Ruim 30 jaar geleden ben ik afgestuurd aan het CIOS in Sittard met als specialisatie tennis.

In mijn loopbaan als tennisleraar heb ik op alle niveaus trainingen gegeven bij meerdere tennisverenigingen, van beginner tot zeer gevorderd. Maar ook heb ik les gegeven aan zeer getalenteerde jeugd op meerdere tennisscholen in Nederland. Daarnaast ben ik nog op allerlei andere manieren werkzaam geweest in de sport, zoals het geven van golfclinics en bestuurslid bij een voetbalvereniging en tennisvereniging in ons dorp. Vanuit mijn interesse en passie voor de tennissport heb ik mij de laatste jaren verdiept in vernieuwende manieren van tennistrainingen. Er wordt nog heel vaak tennistraining gegeven volgens het houten racket een methode die al jaren wordt gehanteerd en waarin weinig ruimte is voor vernieuwing. Maar sluit deze wijze nog wel aan bij de huidige tijdsgeest? Deze vraag heb ik voor mezelf beantwoord en daarom geef ik nu training op basis van zelfcoaching! Ik leer je waarnemen wat je doet! Bijvoorbeeld de vraag te stellen of je naar de bal kijkt, of hoe hard je knijpt in je racket. Hoe beter je kunt ontspannen, hoe makkelijker de tennisslagen gaan! Daarnaast leer ik je zowel rechts- als linkshandig te trainen. Dit heeft als voordeel dat je niet over de slag hoeft na te blijven denken, maar dat iedere slag een reflex gaat worden. Deze trainingsmethode geeft ook meer “rust tussen de oren” waardoor je het spel intenser en gaat beleven!

Graag wil ik je laten kennismaken met mijn trainingsmethode en dit te ervaren op de tennisbaan!

Sportieve groeten,
Hans Hendrickx (tel: 06-53448283 - email: training@ltvmunsel.nl)

Het bestuur van L.T.V. Munsel heeft een inleenovereenkomst afgesloten met de Stichting Sportservice Noord-Brabant. De contacten lopen via de directeur van Sport Events, de heer Ben Dingemanse. Op basis van de inleenovereenkomst kan op nader overeen te komen tijden over een trainer/coach worden beschikt.