Competitie tennis

Wil je meer wedstrijden tennissen? Doe dan mee aan de KNLTB competities. De KNLTB heeft het hele jaar door een zeer divers competitieaanbod voor zowel senioren als voor de jeugd. Het maakt niet uit of je net begonnen bent of al langer speelt; iedereen kan meedoen.

Tijdens de competitie probeer je samen met jouw team kampioen te worden van de poule. Een poule bestaat in de meeste gevallen uit acht teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de speeldagen de meeste wedstrijden heeft gewonnen is kampioen. De winnaars van de poule promoveren naar een hogere klasse en de laatste (twee) degraderen naar een lagere klasse, mits dit mogelijk is.

L.T.V Munsel neemt deel aan de voorjaars- en de winter outdoor competitie. 

 

Voorjaarscompetitie

De voorjaarscompetitie loopt van april tot begin juni. Er zijn diverse speeldagen. 

 

Wintercompetitie

De wintercompetitie loopt van november tot eind januari/februari met een pauze rond de feestdagen. De wintercompetitie in de regio Zuid wordt gespeeld op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 

Als je mee wilt doen in een competitie, moet je je wel ruim van tevoren als team opgeven bij de VCL van onze vereniging. Informatie hierover staat geregeld op onze website of in de Club App. De richtlijnen hiervoor zijn dat de inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie vóór december binnen moeten zijn en de inschrijvingen voor de wintercompetitie moeten in augustus binnen zijn bij de VCL.

Algemene informatie van de KNLTB is te vinden op https://www.tennis.nl/alles-over-tennis/competitie/

Om namens onze vereniging deel te nemen aan een KNLTB competitie moet je minimaal twee weken lid zijn. Aan deelname zijn per team kosten verbonden. Voor informatie en de mogelijkheden binnen onze club kun je een mail sturen naar onze VCL-ers Marjon Stekelenburg of Marianne van Mil ([email protected]).