KNLTB ClubApp

Het is nog nooit zo makkelijk geweest op up to date te blijven met jouw club, jouw bardiensten te beheren, banen te reserveren, competitie uitslagen te bekijken en een maatje te zoeken om mee te tennissen. In deze handleiding wordt er uitgelegd hoe je deze acties kan doen.  

Eerste stappen!

Installeren 

Allereerst dien je de app te downloaden. Dit kun je doen in de App Store of via Google Play. Zodra je de app hebt gedownload, zoek je jouw club op via de zoekfunctie en kan je inloggen.

Inloggen  

Nadat je jouw vereniging hebt geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer. Je bondsnummer staat op het gegeven pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministrateur. Je wachtwoord kun je ook opvragen bij de ledenadministratie of zelf installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar jouw geregistreerde e-mailadres.

Wachtwoord vergeten? 

Ben je je wachtwoord kwijt of vergeten? Allereerst kun je deze aanpassen door ‘nieuw wachtwoord aanmaken?’ te selecteren. Je dient in dat scherm je bondsnummer in te vullen, er wordt een e-mail verstuurd naar het e-mailadres dat daaraan gekoppeld is. Komt er geen mail binnen? Vraag aan de ledenadministratie of ze het juiste emailadres hebben en bekijk je spam-inbox. De ledenadministrateur kan ook zelf een wachtwoord naar jou versturen via het beheer.  

Home: jouw club agenda 

De pagina ‘Home’ binnen de ClubApp is de plek waar je een overzicht hebt van alle clubactiviteiten die relevant zijn voor jou. Bijvoorbeeld baanreserveringen, bardiensten, toernooien of evenementen waar je voor bent ingeschreven. Door linksboven op de driepuntjes onder jouw profielfoto te klikken, kun je filteren op het type activiteit.  

Spelen - alle activiteiten omtrent het spelen van tennis inclusief reserveren

Baan reserveren 

Vanuit de ClubApp kan je een baan reserveren. Allereerst zie je een overzicht van alle banen en reserveringen. Als er een rondje staat met een streep, betekent dit dat de baan niet gereserveerd kan worden. Het plusje betekent dat je die tijd een reservering kan maken. Zodra je hierop klikt, kom je in de volgende pagina waar je alle informatie kan invullen. Door op ‘speler toevoegen’ te klikken, kan je in de ledenlijst zoeken naar een speler of kan je kiezen uit één van jouw tennismaatjes. Door op een gemaakte reservering te klikken in het overzicht, zie je meer informatie over de reservering.  

Wedstrijden 

Hier staat o.a. de clubteams, laddercompetities en toernooihistorie. Ook kan je hier jouw favorieten spelers en teams beheren.  

Club – Informatie over onze club 

Nieuws 

Nieuwsberichten van de club.

Agenda 

Hier zie je alle georganiseerde evenementen vanuit de club.

Diensten: hoe schrijf je jezelf in en uit? 

Op afstand diensten inplannen is ook mogelijk binnen de ClubApp. Op deze pagina zie je een overzicht van alle beschikbare diensten die jouw club heeft gecreëerd. Je ziet hier in één opslag welke data nog beschikbare diensten hebben en welke niet. Door een datum te selecteren, krijg je de mogelijkheid om jezelf in te schrijven. De dienst kun je daarna ook weer terugvinden bij ‘home’. Het is ook mogelijk om jezelf uit te schrijven, indien jouw club dit toelaat. Dit kun je doen door de dienst te selecteren en dan op ‘ingeschreven’ te klikken, dan zie je de mogelijk om jezelf uit te schrijven. Kan dit niet? Neem dan contact op met jouw club.  

Info

Informatie en contactgegevens van jouw club. 

  • Sponsoren: De sponsoren van onze club,
  • Organisatie: Het bestuur van onze club en alle rollen die gevuld zijn.
  • Ledenlijst: Hier kun je een lid opzoeken en toevoegen als maatje door het lid te selecteren en rechtsboven op het sterretje te klikken. Hier zie je informatie van het lid zoals contactgegevens, speelsterktes en bondsnummer. 

Maatjes

Op deze pagina vind je alle leden die je als maatje hebt toegevoegd. Ook hier kan je maatjes opzoeken door rechtsboven op de zoekfunctie te klikken. Groepen worden nog niet gebruikt

Meer: jouw profiel 

Op deze pagina zie je jouw eigen profiel en kan je deze aanpassen, app instellingen beheren en de webshop bezoeken. 

Profiel aanpassen 

Door rechtsboven op het icoontje voor ‘bewerken’ te klikken, kun je een aantal instellingen beheren. Je kunt hier o.a. je profiel foto aanpassen en aangeven of deze foto, je e-mailadres en telefoonnummer zichtbaar mogen zijn voor alle clubleden. Door rechtsboven op ‘bewerk’ te klikken, kun je ook telefoonnummers en e-mailadressen toevoegen en verwijderen. Ook kan je hier jezelf uitloggen.  Menu onderwerpen: ·        

  • App instellingen: instellen push-notificaties en agenda synchronisatie
  • TennisDirect webshop: winkelen bij KNLTB sponsor
  • Over deze app: Hier vind je de privacyverklaring en meer informatie over de AVG regeling.
  • KNLTB Digitale leden pas: je nieuwe pas voor identificatie toernooien ed.
  • QR code ledenpas: vergroting QR code op digitale ledenpas.

Als je nog verdere vragen hebt over de ClubApp, stuur dan een mail naar de ledenadministratie

Veel tennis plezier en met sportieve groeten,   LTV Munsel