Herendubbel REGTUIT Competitie

05 juni 2024


Geachte heren,

U heeft misschien weleens gehoord van de Regtuit tenniscompetitie. Deze competitie is buiten de KNLTB opgezet tussen een aantal verenigingen uit de regio die samen competitie spelen. Deze competitie wordt al jaren georganiseerd.

In de periode tussen eind oktober 2024 en maart 2025 spelen 55-plussers in teams in de regio ‘s-Hertogenbosch tegen elkaar in een herendubbelcompetitie. Er doen nu zo’n 25 verenigingen uit de regio mee met bijna 60 teams.

Er wordt gespeeld op maandagmiddagen vanaf 13.00 uur. Vaak is om 16.30 uur de wedstrijd gespeeld. Dan is het tijd voor een drankje en hapje in of op het terras van het clubhuis. Per team zijn er 2 banen beschikbaar. Er wordt gespeeld in een goede sfeer. Natuurlijk speelt iedereen om te winnen, maar de sfeer is ontspannen en het plezier in het spelen staat bij iedereen voorop.

Wedstrijdorganisatie

  • Er wordt gespeeld in twee ronden van ieder 2 herendubbelwedstrijden. Dus bijvoorbeeld ronde 1 van 13.00 – 14.30 met 2 dubbels  en na een pauze ronde 2 met opnieuw 2 herendubbelpartijen. Er wordt niet ‘op tijd’ gespeeld. 
  • Er worden altijd 2 sets per dubbelpartij gespeeld. Wie beide sets wint krijgt de score 2-0. Als ieder een set wint is de score 1-1. En er is geen 3e set (of supertiebreak).
  • De teams worden op speelsterkte ingedeeld en er wordt een promotie- en degradatieregeling toegepast. 
  • Ieder speelt een uit- en thuiswedstrijd tegen elkaar. Elk team speelt 14 wedstrijden in poules van 8 teams en 16 wedstrijden in poules van 9 teams.

Aanmelden.

U kunt zich per team (minimaal 4 teamleden) aanmelden bij [email protected] voor 25 juli a.s.
Graag met vermelding van de teamleden, captain en plaatsvervangend captain.
Bent u op zoek naar een team kunt u zich ook aanmelden. Als er voldoende losse aanmeldingen zijn kan daar ook een team mee samengesteld worden. Anders wordt geprobeerd je te plaatsen in een bestaand team.

Er zijn waarschijnlijk wel kosten aan de inschrijving verbonden (rond de € 25,-- per team) maar daar heb ik nog geen verdere informatie over gekregen.

Met vriendelijke groet,

Marianne van Mil,
secretaris L.T.V. Munsel VerenigingsCompetitie Leider L.T.V. Munsel.    

 

Bekijk onze website op http://www.ltvmunsel.nl/ 
En volg ons op Facebook: https://nl-nl.facebook.com/LtvMunsel      

Nieuwscategorieën